Çin, deepfake görüntü ve videoların verebileceği zararlara karşı harekete geçti
Çin’den Deepfake adımı: Artık her isteyen, kafasına göre deepfake video ya da görüntü hazırlayıp kullanamayacak…
Yapay Zeka
Çin’den Deepfake adımı: Artık her isteyen, kafasına göre deepfake video ya da görüntü hazırlayıp kullanamayacak…
Son dönemin çok fazla tartışılan yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, artık ücretli bir abonelik seçeneği de sunuyor. Peki, ChatGPT Plus isimli bu seçeneğin ücretsiz sürümden ne farkı var?
Google, son günlerin en popüler konusu olan ChatGPT’ye karşı kendi sohbet robotunu test ediyor. Apprentice Bard için şirket içi testlerin başladığı iddia edildi.
ABD’li bir geliştirici tarafından üretilen Ghostwriter eklentisi sayesinde Word’e yapay zekâ desteği geldi.
Google CEO’su Sundar Pichai, şirketin yapay zekâ araçları hakkındaki planları doğrultusunda ufak ancak önemli açıklamalarda bulundu. Paylaşılan açıklamalara göre şirket, daha önce zaten göstermiş olduğu LaMDA adlı sohbet botuyla ‘halka açık olarak’ ChatGPT’ye rakip olarak karşımıza çıkacak.
Oxford’lu bilim insanları, yapay zeka hakkında fazlasıyla korkutucu bir uyarı yaptı: “Nükleer silahlardan bile daha ölümcül olabilir.”
Stanford araştırmacıları, ChatGPT tarafından üretilen metinlere karşı mücadele etmelerine yardımcı olacak yeni DetectGPT aracını tanıttı. Bu araca “anti-ChatGPT” demek de mümkün…
Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Baidu, ChatGPT’ye güçlü bir rakip çıkartmak için kolları sıvadı.
Henüz beta aşamada olan deepfake ses oluşturma yapay zekası, daha ilk günlerinde kötüye kullanılmaya başladı. Emma Watson ve Joe Rogan gibi dünyaca ünlü isimlerin sahte sesleri ile kabul edilemez cümleler kurduruldu.
Sohbet botu ChatGPT, kadınlar ve erkekler hakkında şaka yapıp yapmamasıyla zaman zaman gündeme geliyor. Biz de bu gündemi biraz irdeledik, değişim yaşandığını gözlemledik.